OFTE STILTE SPØRMÅL OM KLASSE B PERSONBIL

Her finner du spørsmål og svar på de spørsmålene vi ofte får om å ta lappen for bil. Har du spørsmål du ikke finner svar på her, bruk gjerne skjemaet og vi legger til spørsmålet ditt med svar. Du vil også motta svar direkte fra oss.

Klasse b personbil hos roalds trafikkskole

Har du spørsmål klasse B?

Det er ingen fast pris for å ta førerkort klasse B. Det varierer mye ut ifra hvilke forkunnskaper eleven har og hvor fort man lærer. Det må også tas med i betraktning hvor mange kjøretimer man trenger. Vi mener at et budsjett på kr 30 000,- vil dekke det som det vil koste i gjennomsnitt.

Obligatorisk opplæring for personbil handler om en opplæring alle må ha gjennomgått Trafikalt Grunnkurs. Her hos Roalds trafikkskole  har vi en pakke til for tiden  kr 23 300,-, som inneholder alt det obligatoriske. Se pakkepris her.

Om du velger førerkort for bil med automat eller manuelt gir har liten betydning når det kommer til opplæringen. Den obligatoriske opplæringen er den samme. Velger du lappen for automat, kan du spare noe på kjøretimer. Det bør være andre grunner til å velge automat eller manuell giring. For eksempel, hva tenker du om fremtidig bilhold? Har familien din eller den som vil kjøre med deg automat eller manuelt gir? Hybrid- og elbiler leveres ikke med manuell giring.

Det er svært individuelt, men vi (Roalds Trafikkskole) tilbyr for de som ønsker en rask opplæring intensivkurs for alle klasser: Bil, Henger og MC. Det vanligste er fra  5 – 12 måneder, noe som igjen er avhengig av forkunnskaper og hvor god tid du har til å fokusere på det å ta førerkort.

Privat øvelseskjøring kan du starte med så fort du har tatt trafikalt grunnkurs. Men hvis du tar Trafikalt Grunnkurs i perioden 16.mars til 30.oktober (sommertiden) kan du bare øvelseskjøre frem til 30.oktober. Du må da ta mørkekjøring (Trafikant i mørket) før du kan øvelseskjøre om vinteren. 

Er du over 25 år, er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs. Men det er allikevel deler du må ta, som er førstehjelp og mørkekjøring (trafikant i mørket). Du får ikke oppkjøring før dette er gjennomført.

Trafikalt grunnkurs er fundamentet i all kjøreopplæring. Du må være fylt 15 år for å ta trafikalt grunnkurs og 16 år for å begynne med øvelseskjøring med personbil.

Trafikalt grunnkurs inneholder opplæring i grunnleggende forståelse for hva det vil si å være fører. Kurset går over 17 timer fordelt på 5 kursdager,  hvor 3 dager handler om trafikkopplæring og 1 dag med førstehjelp og 1 dag med trafikant i mørket. 

Ja, det kan du. Du kan ta med det antallet bilen er registrert for, men husk at den som lærer deg opp (ledsager) må sitte i passasjersetet foran og er den som er ansvarlig for kjøringen. 

Du må ha med deg øvelseskjøringsbevis eventuelt førerkort du har i en annen klasse (beviser at du har tatt trafikalt grunnkurs). I tillegg må du ha en tydelig rød L  bak på bilen og ekstra speil for ledsageren inne i bilen. Dette skal gi ledsager oversikt over trafikkbilde og din kjøring under turen.